Nextcloud Mars 2020

Nextcloud har uppdaterat alla sina applikationer, inklusive Android- och iOS-appen. Med plattformsversionen 18, som också kallas Nextcloud Hub, kliver Nextcloud upp ett par nivåer vad gäller samarbete och säkerhet. I fokus, som vanligt med Nextcloud, är ditt data, dvs det data och den information du och ingen annan äger. Nextcloud-klienter finns tillgängliga för Windows, Linux, Android och iOS.

Med Nextcloud får du en väl integrerad arbetsyta med chat, videosamtal, filer och dokument, anteckningar, kalender och andra samarbetsverktyg; för att komma åt tjänsten och funktionerna behöver du enbart en webbläsare. För att synkronisera filer mellan flera enheter installeras Nextcloud-klienten enkelt och smärtfritt. Att låta externa användare komma åt filer och kataloger, eller bjuda in dem till att ladda upp dokument på ett säkert sätt, är okomplicerat och görs genom att dela en länk. Sjävklart har Nextcloud stöd för utökad användarsäkerhet genom tidsbegränsade delningslänkar, 2FA, osv.

Bland de stora nyheterna är Nextcloud Talk 8 och Nextcloud ONLYOFFICE.

Nextcloud Talk 8

Den nya versionen av Nextcloud Talk, version 8, är ett rejält lyft både som chat-applikation och som lösning för videomöten. Att vi nu, i Corona/COVID19-tider, har fått en fullfjädrad lösning för videomöten är en välkommen och trevlig nyhet. Nextcloud Talk blöder dessutom inte information till höger och vänster, vilket gör att dina videomöten och konversationer förblir skyddade och privata.

Ett urval av funktionaliteten i Nextcloud Talk:

  • Krypterade röst- och videosamtal
  • Stöd för WebRTC, en etablerad standard för samtal
  • Individuella samtal mellan två parter
  • Gruppsamtal mellan flera parter, inklusive gäster
  • Mobilapplikationer för Android och iOS
  • Skärmdelning
  • Integration med Nextcloud Filer och Nextcloud Groupware
  • Push-notifieringar

Att enbart använda Nextcloud Talk som en säker chat-applikation för hela företaget går naturligtvis också bra.

Nextcloud ONLYOFFICE

Med Nextcloud ONLYOFFICE, som är integrerat med Nextcloud Files, kan ni redigera Office-dokument och andra typer av dokument direkt i webbläsaren.

Detta gör det lättare att ha en arbetsyta, oavsett om det är för att chatta med kollegorna eller om ni samarbetar med att redigera och uppdatera dokument.

Ingen klientprogramvara krävs, annat än en webbläsare som t ex Mozilla Firefox, Chromium eller Google Chrome.